Agarta - Nulta Arkana

naučna fantastika, 2021

"Nemo je čovek koji se dugo godina bavio istočnjačkom duhovnošću i borilačkim veštinama. Dobar deo svog života je proveo čitajući o Agarti, misterioznom podzemnom kraljevstvu o kome govore stare mongolske, kineske i tibetanske legende, uglavnom iz dnevnika svog nestalog oca.
Međutim, usled socijalnih mehanizama i odrastanja, on živi svakodnevnim običnim životom. Susret sa starim prijateljem Nihilom, obaveštajcem koji se pojavljuje nakon 10 godina odsustva, otkriva nove informacije o Agarti.
Nemo doživljava određeni unutrašnji konflikt, nakon čega odlučuje da krene u neobičnu avanturu i putuje u Prag. Tamo sreće Grigorija, beskućnika/čarobnjaka koji mu pomaže da uvidi stvarnost van svakodnevnice, prodre u tajne praške alhemije i da probudi neke od prirodnih potencijala ljudskog tela.
Starčeva obuka će mu pomoći da dođe u astralnu ravan, gde se nalaze dalji tragovi koji vode ka Agarti...
Priču prate tri intermeca sa biografskim podacima poznatih naučnika koji su razmatrali naučne hipoteze o šupljoj Zemlji.
Roman koji ne smete propustiti!"


Reč autora:

"...Stvar je u tome što se sada zaista osećao manje posebno, i nekako slobodno. Sada više nije imao čega da se stidi, zvanično je bio klošar. Kao da je zajedno sa bljuvotinom i neki ponos napustio njegovo telo.
Osećao se kao izduvani balon, i dalje je bio iste boje, samo je bio ispumpan i lagan.Palo mu je na pamet da je možda upravo ta sloboda, klošarska sloboda, ono što je tražio dugo.
Nikoga nije zanimalo njihovo mišljenje, način odevanja i ukupno ponašanje..."
Agarta - Nulta Arkana
Vladimir Stevanović

‘Agarta - Nulta Arkana’ je naučno-fantastično-ezoterični roman autora Vladimira Stevanovića

Izdavač: Ukronija, Beograd 2021